EHBO bij baby’s en kinderen incompany

Wij staan klaar om naar jouw werklocatie te komen en jouw team zelfverzekerd te trainen in het verlenen van eerste hulp bij veelvoorkomende ongelukken met baby's en kinderen.

Praktische info

 • Deze cursus is voor de kinderopvang en andere instanties die werken met kinderen zoals scholen, zwembaden en speeltuinen
 • KEHBO of Oranje Kruis certificaat mogelijk
 • Op jouw werklocatie
 • Inclusief voorbereidende e-learning
 • Cursus op aanvraag, neem contact met ons op

Plaats een offerte aanvraag!

Doelgroep

Deze cursus hebben wij speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang en andere instanties die werken met kinderen zoals scholen, zwembaden en speeltuinen. Er is geen vooropleiding nodig, iedereen kan direct starten.

Doel

In de loop van een kinderleven kunnen er talloze ongelukken en onverwachte gevaren op de loer liggen. Ouders vertrouwen hun kinderen aan jullie toe en dit brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Van kleine schaafwonden tot ernstige noodsituaties, het is belangrijk om te weten hoe te handelen en zelfverzekerd eerste hulp te verlenen wanneer de situatie dit vereist.

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen?

 • Zelfverzekerd handelen bij ieder ongeluk en noodsituatie
 • Hoe te communiceren met omstanders en hulpdiensten
 • Het inschatten van risico’s in het dagelijks leven van een kind
 • Wanneer en hoe de ABCDE-methode gebruikt moet worden
 • Het behandelen van verschillende soorten letsels, van klein tot groot. Denk aan koorts, brandwonden, vergiftiging, bloedingen, allergische reacties & verslikking
 • Ziektebeelden herkennen en behandelen
 • Reanimeren met en zonder een AED

Online theorie

Alle deelnemers dienen als voorbereiding op de praktijk een uitgebreide e-learning Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen te doorlopen. Deze bereidt optimaal voor op alle verschillende ongevallen en ziekten bij baby’s en kinderen. Na het succesvol afronden van de 4 uur durende module weten de deelnemers wat te doen bij allerlei soorten letsels en kennen ze de theorie van reanimeren. De e-learning module vormt tevens een optimale voorbereiding op de praktijkcursus.

Na het inplannen van een cursus en het aanmelden van alle collega’s ontvangen de deelnemers de online cursus. Ze kunnen vervolgens inloggen op hun persoonlijke account en beginnen met het leren van eerste hulp aan baby's en kinderen. Even pauzeren of op een ander moment verdergaan? De voortgang wordt bewaard, dus de volgende keer kunnen ze gewoon verder waar ze gebleven zijn.

Praktijksessie

Nadat iedereen de online e-learning succesvol heeft afgerond, kunnen ze deelnemen aan het 4 uur durende praktijkgedeelte. Onze erkende Oranje Kruis docent zal dit verzorgen op jullie eigen locatie. Hierdoor train je op de eigen werkplek met voor jullie specifieke risico’s. De docent laat alle deelnemers de handelingen uit de theorie oefenen, en toetst ze daarna om te zien of ze bekwaam zijn om alle handelingen naar behoren uit te voeren.

Certificaat

Na het behalen van het theorie- en praktijkgedeelte ontvangen de deelnemers digitaal het Oranje Kruis certificaat. Deze heeft een geldigheidsduur van 2 jaar en zal geborgd worden in ons Learning Management Systeem. Hiermee heb je te allen tijde inzicht in de compliancy, resultaten en certificaten van jouw organisatie.

Locaties

De uitvoeringslocatie zal jullie eigen locatie zijn.

Plaats een offerte aanvraag!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico