EHBO bij baby's en kinderen thuiscursus

Stel je voor: je zit met een groep vrienden, familie of je buren gezellig aan tafel te eten. Ineens verslikt één van jullie kinderen zich. Wat doe je nu? Ga samen op thuiscursus bij KEHBO en weet wat je moet doen bij een noodsituatie. Voorkom dat je niet weet wat je moet doen in geval van nood en maak het verschil bij levensbedreigende situaties.

Praktische info

 • Deze cursus is voor (aanstaande) ouders en hun familie, vrienden of kennissen die gezamenlijk de cursus willen volgen
 • KEHBO certificaat
 • Deze cursus wordt bij jouw thuis verzorgd
 • Inclusief voorbereidende e-learning
 • Wordt vaak vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Plaats een offerte aanvraag!

Doelgroep

Deze cursus hebben wij speciaal ontwikkeld voor (aanstaande) ouders en hun familie, vrienden of kennissen die gezamenlijk de cursus willen volgen. Je hebt geen vooropleiding nodig, iedereen kan direct starten.

Doel

In de loop van een kinderleven kunnen er talloze ongelukken en onverwachte gevaren op de loer liggen. Van kleine schaafwonden tot ernstige noodsituaties, het is belangrijk om te weten hoe te handelen en zelfverzekerd eerste hulp te verlenen wanneer de situatie dit vereist. Leer levens redden en creëer kostbare herinneringen tegelijkertijd door samen deze cursus te volgen waarin leren en plezier hand in hand gaan!

Wat leer je tijdens een thuiscursus?

Tijdens onze thuiscursus leer je zelfverzekerd eerste hulp te verlenen bij veel voorkomende ongelukken bij baby's en kinderen.

Tijdens de cursus leer je onder andere:

 • Zelfverzekerd handelen bij ieder ongeluk en noodsituatie
 • Hoe te communiceren met omstanders en hulpdiensten
 • Het inschatten van risico’s in het dagelijks leven van een kind
 • Wanneer en hoe de ABCDE-methode gebruikt moet worden
 • Het behandelen van verschillende soorten letsels, van klein tot groot. Denk aan koorts, brandwonden, vergiftiging, bloedingen, allergische reacties & verslikking
 • Ziektebeelden herkennen en behandelen
 • Reanimeren met en zonder een AED

Online theorie

Als voorbereiding op de praktijk maakt iedereen een uitgebreide e-learning Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen. Deze bereidt jullie optimaal voor op alle verschillende ongevallen en ziekten bij baby’s en kinderen. Na het succesvol afronden van de 4 uur durende module weten jullie wat te doen bij allerlei soorten letsels en kennen jullie de theorie van reanimeren. De e-learning module vormt tevens een optimale voorbereiding op de praktijkcursus.

Nadat jullie een cursus hebben ingepland, kunnen jullie direct starten met de online cursus. Log in op je persoonlijke account en begin met het leren van eerste hulp aan baby's en kinderen. Even pauzeren of op een ander moment verdergaan? Jouw voortgang wordt bewaard, dus de volgende keer ga je gewoon verder waar je gebleven was.

Praktijksessie

Nadat jullie allemaal de online e-learning succesvol hebben afgerond volgen jullie gezamenlijk het 4 uur durende praktijkgedeelte. Dit gedeelte wordt verzorgt door onze erkende Oranje Kruis docenten. Zij laten jullie alle handelingen uit de theorie oefenen, en toetsen daarna om te zien of jullie bekwaam zijn om alle handelingen naar behoren uit te voeren.

Vergoeding zorgverzekering

Een EHBO cursus wordt vaak vergoed bij een aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met je zorgverzekering om te kijken of dit ook voor jullie geldt.

Certificaat

Na het behalen van het theorie- en praktijkgedeelte ontvangen jullie digitaal het KEHBO certificaat. Deze heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

Locaties

Deze cursus wordt bij jou thuis verzorgd. Zorg voor genoeg zitgelegenheid voor het aantal deelnemers. Ook is het fijn als we in een kring of aan tafel kunnen zitten.

Prijzen

We hanteren voor verschillende groepsgroottes diverse prijzen. Hieronder lees je de prijs per persoon.

2 personen: €329,- p.p.
3 personen: €229,- p.p.
4 personen: €179,- p.p.
5 personen: €149,- p.p.
6 personen: €139,- p.p.
7 personen: €129,- p.p.
8-9 personen: €119,- p.p.
10-11 personen: €109,- p.p.
12-14 personen: €99,- p.p.

Plaats een offerte aanvraag!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico