BHV incompany

Het is wettelijk vastgelegd dat iedere organisatie over voldoende deskundige BHV’ers dient te beschikken. Tijdens onze incompany BHV cursus leer je samen met je collega’s, op jullie locatie, de juiste hulp te verlenen bij gebeurtenissen die de veiligheid en/of gezondheid van de kinderen, werknemers, ouders of andere aanwezigen in gevaar brengen.

Praktische info

 • Deze cursus is voor de kinderopvang en andere instanties die werken met kinderen zoals scholen, zwembaden en speeltuinen
 • KEHBO certificaat
 • Op jouw werklocatie
 • Inclusief voorbereidende e-learning

Plaats een offerte aanvraag!

Doelgroep

Deze cursus hebben wij speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang en andere instanties die werken met kinderen zoals scholen, zwembaden en speeltuinen. Er is geen vooropleiding nodig, iedereen kan direct starten.

Doel

Het doel van bedrijfshulpverlening is het creëren van een veilige (werk)omgeving voor kinderen, ouders, medewerkers en andere aanwezigen. Een organisatie dient over bedrijfshulpverleners te beschikken die competent zijn en adequaat kunnen optreden bij een ongeval en/of calamiteit. De bedrijfshulpverleners zijn opgeleid om te handelen totdat de gealarmeerde hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en/of politie aanwezig zijn.

Wat leer je tijdens een groepscursus?

Tijdens onze groepscursus leer je zelfverzekerd te handelen bij verschillende incidenten.

 • Brandbestrijding en het gebruik van blusmiddelen
 • Deurprocedures en ontruimen
 • Het verplaatsen van slachtoffers middels de Rautekgreep
 • Het communiceren met omstanders en hulpdiensten
 • Het inschatten van risico’s in een werkomgeving waar kinderen aanwezig zijn
 • Het behandelen van verschillende soorten letsels, van klein tot groot. Denk aan shock, brandwonden, vergiftiging, bloedingen, allergische reacties & verslikking
 • Wondkennis en het aanleggen van verbanden
 • Het positioneren van slachtoffers middel de stabiele zijligging en de buik-rugligging
 • Reanimeren met en zonder een AED

Online theorie

Alle deelnemers dienen als voorbereiding op de praktijk een uitgebreide e-learning BHV te maken. Deze bereidt optimaal voor op alle verschillende calamiteiten. Na het succesvol afronden van de 4 uur durende module weten de deelnemers wat te doen bij allerlei soorten letsels en kennen ze de theorie van reanimeren. De e-learning module vormt tevens een optimale voorbereiding op de praktijkcursus.

Na het inplannen van een cursus en het aanmelden van alle collega’s ontvangen de deelnemers de online cursus. Ze kunnen vervolgens inloggen op hun persoonlijke account en beginnen met het leren van BHV. Even pauzeren of op een ander moment verdergaan? De voortgang wordt bewaard, dus de volgende keer kunnen ze gewoon verder waar ze gebleven zijn.

Praktijksessie

Nadat iedereen de online e-learning succesvol heeft afgerond, kunnen ze deelnemen aan het 8 uur durende praktijkgedeelte. Onze deskundige docent zal dit verzorgen op jullie eigen locatie. Hierdoor train je op de eigen werkplek met voor jullie specifieke risico’s. De docent laat alle deelnemers de handelingen uit de theorie oefenen, en toetst ze daarna om te zien of ze bekwaam zijn om alle handelingen naar behoren uit te voeren. Ook wordt geoefend met ontruimingsplannen en blusmiddelen.

Certificaat

Na het behalen van het theorie- en praktijkgedeelte ontvangen de deelnemers digitaal het certificaat. Deze heeft een geldigheidsduur van 1 jaar en zal geborgd worden in ons Learning Management Systeem. Hiermee heb je te allen tijde inzicht in de compliancy, resultaten en certificaten van jouw organisatie.

Plaats een offerte aanvraag!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico