EHBO bij baby's en kinderen op één van onze locaties

Leer zelfverzekerd eerste hulp verlenen bij veel voorkomende ongelukken bij baby's en kinderen. Voorkom dat je niet weet wat je moet doen in geval van nood en maak het verschil bij levensbedreigende situaties.

Praktische info

 • Deze cursus is voor iedereen die een belangrijke rol speelt in het leven van een kind
 • KEHBO of Oranje Kruis certificaat mogelijk
 • Op één van onze locaties door heel Nederland
 • Inclusief voorbereidende e-learning
 • Wordt vaak vergoed bij een aanvullende zorgverzekering

Schrijf je hier in voor een KEHBO certificaat

Schrijf je hier in voor een Oranje Kruis certificaat

Herhalingscursus KEHBO certificaat

Herhalingscursus Oranje Kruis certificaat

Doelgroep

Deze cursus hebben wij speciaal ontwikkeld voor (aanstaande) ouders, opa’s en oma’s, verzorgers, kinderopvang, gastouders en oppas. Kortom; het is voor iedereen die een belangrijke rol speelt bij het leven van een kind. Je hebt geen vooropleiding nodig, iedereen kan direct starten.

Doel

In de loop van een kinderleven kunnen er talloze ongelukken en onverwachte gevaren op de loer liggen. Van kleine schaafwonden tot ernstige noodsituaties, het is belangrijk om te weten hoe te handelen en zelfverzekerd eerste hulp te verlenen wanneer de situatie dit vereist.

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen?

 • Zelfverzekerd handelen bij ieder ongeluk en noodsituatie
 • Hoe te communiceren met omstanders en hulpdiensten
 • Het inschatten van risico’s in het dagelijks leven van een kind
 • Wanneer en hoe de ABCDE-methode gebruikt moet worden
 • Het behandelen van verschillende soorten letsels, van klein tot groot. Denk aan koorts, brandwonden, vergiftiging, bloedingen, allergische reacties & verslikking
 • Ziektebeelden herkennen en behandelen
 • Reanimeren met en zonder een AED

Online theorie

Als voorbereiding op de praktijk maak je een uitgebreide e-learning Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen. Deze bereidt je optimaal voor op alle verschillende ongevallen en ziekten bij baby’s en kinderen. Na het succesvol afronden van de 4 uur durende module weet jij wat te doen bij allerlei soorten letsels en ken je de theorie van reanimeren. De e-learning module vormt tevens een optimale voorbereiding op de praktijkcursus.

Nadat je je hebt ingeschreven, kun je direct starten met de online cursus. Log in op je persoonlijke account en begin met het leren van eerste hulp aan baby's en kinderen. Even pauzeren of op een ander moment verdergaan? Jouw voortgang wordt bewaard, dus de volgende keer ga je gewoon verder waar je gebleven was.

Praktijksessie

Nadat je de online e-learning succesvol hebt afgerond volg je het 4 uur durende praktijkgedeelte op één van onze locaties in Nederland. Dit gedeelte wordt verzorgt door onze erkende Oranje Kruis docenten. Zij laten je alle handelingen uit de theorie oefenen, en toetsen je daarna om te zien of je bekwaam bent om alle handelingen naar behoren uit te voeren.

Vergoeding zorgverzekering

Een EHBO cursus wordt vaak vergoed bij een aanvullende zorgverzekering. Neem contact op met je zorgverzekering om te kijken of dit ook voor jou geldt.

Certificaat

Na het behalen van het theorie- en praktijkgedeelte ontvang je digitaal het KEHBO certificaat. Je kan ook kiezen voor een certificaat van het Oranje Kruis. Beiden hebben een geldigheidsduur van 2 jaar.

Locaties

Wij hebben locaties door heel Nederland. Kies een locatie bij jou in de buurt!

Start nu jouw cursus

Klik op één van de onderstaande cursussen om je in te schrijven.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico